dimecres, 18 d’abril del 2012

Recepta de Seitan

Ingredients per a tres boles:
1 tassa de gluten, 2 cull. rent de cervesa (si no en tenim també podem utilitzar pa rallat), 1/2 de tassa de brou vegetal, 1/4 de tassa de salsa de soja, 1 cull. d'oli, 2 dents d'all triturades.
Brou: 8 tasses d'aigua amb 3 cubs de brou (amb menys aigua també es pot fer), 1/4 tassa de salsa de soja, 1 tros d'alga kombu.

Barregem el gluten amb el rent i les dents d'all, afegim la resta d'ingredients. Barregem amb la mà durant 3', ho partim entres boles. Posem els ingredients del brou en una olla i afegim les boles de seitan, tapem (però deixant un tros perquè puga eixir el vapor), quan l'aigua bull hem de baixar el foc. Remenem ocasionalment durant una hora. Apaguem el foc i deixem reposar 15'.



diumenge, 15 d’abril del 2012

Receptes Taller Cuina Vegana

El passat 24 de març VERD DE TERRA va col·laborar en el taller de cuina vegana que va organitzar la gent de l'associació d'amigues i amics de caMot dins del seu projecte de consum concient Baratagarrar.
Com vam quedar, ací vos deixem les receptes que vam fer i algunes fotografies.
Esperem siguen del vostre gust i que vos isquen tant bones com van eixir el dia del taller.
En breu es farà el següent taller, ja us informarem.






diumenge, 1 d’abril del 2012

Adeu a les floricols

Hem llevat les floricols i han passat al muntó de compost, on col·laboraran a enriquir de nou la terra, després de completar el procés de compostatge.
La temporada que ve més.




diumenge, 25 de març del 2012

Recepta Crema de Remolatxa

Ingredients per a 4 persones:
2 cebes tallades en mitges llunes, 6 carlotes tallades primes, 2 remolatxes tallades en cubs , 1 all picat, oli, sal, 2 fulles de llorer, 2-3 cullerades de vinagre d'umeboshi, 2-3 cullerades de "jugo concentrado de manzana"

Sofregim la ceba amb oli i sal, sense tapa, quan estiga preparada afegim les carlotes, el llorer, sal i aigua fins que cobrisca el volum de les verdures. Tapem i cuinem 15'. Apaguem el foc, retirem el llorer, afegim la resta d'ingredients i batem. Tastem per rectificar algun ingredient.

Nota: si no tenim el vinagre o el jcm podem eliminar-los sense problema, també podem afegir nosaltres herbes aromàtiques com timonet, romer...


Recepta Pastís de Garrofa

Ingredients:
3 tasses de farina 1/2 sobre de rent de rebosteria (15 gr) 1 cullerada de bicarbonat de cuina 1 tassa i 1/2 de llet vegetal (segons el tipus de farina posarem més llet) 3/4 de tassa de sucre integral 1 tassa d'oli de gira-sol 1/3 de tassa de garrofa en pols.

Encenem el forn (180º) i preparem la barreja. D'una banda barregem els ingredients humits (llet i oli), en un altre bol els secs, tamisem la farina, el rent i el bicarbinat, afegim la garrofa, el sucre i els la barreja d'oli i llet, ho barregem tot bé i tastem per si cal més garrofa o sucre... Ho aboquem en el motlle i ho posem al forn 30' (abans de traure el pastís comprovem que estiga cuit fent la prova amb un ganivet o un escuradents, unxem la massa i si el ganivet ix net ja tenim el pastís) el deixem refredar un poc abans desemmotllar.



dijous, 22 de març del 2012

Taller de cuina vegana

El dissabte 24 de març a les 10 del matí, VERD DE TERRA col·labora amb el taller de Cuina Vegana que organitza l'associació amigues i amics de CAMOT en Xàtiva, dins del projecte de consum conscient BARATaGARRAR.
Aportarem les verdures d'algunes de les suculentes receptes que ens prepararan.
Menú: seitan, crema de remolatxa i pastís de xocolate de garrofa.

L'activitat serà dirigida per Mireia, podeu visitar el seu bloc, LA FINESTRA VEGANA

Qui vulga arromangar-se les mànigues que s'acoste al local de CAMOT, aquest dissabte, al carrer Jacint Castanyeda de Xàtiva.

Vos esperem!!!


Comencem a plantar tomaques

Comença la nova temporada, hem plantat les primeres tomaques, dos tires són per fer una barraca i les altres dos són terreres. Fiquem arquillos per poder estendre la manta tèrmica que protegirà les plantes de les baixades de temperatura fins al estiu. Si tot va bé a primers de juny provarem les primeres tomaques.