dilluns, 31 de desembre del 2012

una mirada el mes de novembre

Acabem ja amb el mes de novembre tot el que teniem pendent de repassar. Ha sigut un mes amb molta activitat i incidències, des de tallers, jornades, mercats fins a fortes pluges, pedregades…

V Taller de Cuina Vegana
A primers de Novembre estaguèrem en el taller de cuina vegana que organitza l'associació amigues de caMot amb Mireia Piquer, la finestra vegana, com a conductora del taller. Nosaltres col·laborem aportant la verdura ecològica de temporada. Vos deixem unes fotos i en la entrada posterior les receptes.




VII Jornada de agricultura i salut. Alqueria Vicent Martí
El 17 de novembre assistírem a la jornada que organitzava Vicent amb el tema "Grups de consum, per una economia sostenible". Interessant exposició i debat de diferents grups de consum de l'horta nord, pares, professors, 15-M, agri-cultors… al voltant del consum de productes ecològics directament comprats al llaurador, evitant intermediaris.

http://www.youtube.com/watch?v=hI_1lY1eIuI



La pedregada. L'oratge també compta
A l'hora de plantar i programar un cultiu sempre hi ha algo que no pots contemplar. L'oratge. Si no és una gelada, pot ser una onada de calor, la gota freda o les pedregades. En aquest cas no ens hem lliurat d'una pedregada seca que va deixar l'hort arrasat. Tota la verdura de fulla per a tirar, les cols i carxoferes tocades… no es va lliurar quasi res. Moltes coses a punt de collir i l'impotència de no poder fer res.



Arrancant les albergínies
A mitjans de novembre i encara estavem collint albergínies… com que els estius allarguen permeten que l'albergínia continue florint tot i que el dia ja és molt curt. La pedregada i algunes nits gelades han fet que siga hora d'arrancar-les.



Xarxa Llauradora
El passat 24 i 25 de novembre estiguèrem en la Festa-Fira del perelló en la Vall d'Ebo. Formant part de la paradeta que muntava la Xarxa Llauradora de les Comarques Centrals, fent la seua presentació en públic.
La Xarxa Llauradora la formem un grup de xicotets agricultors que provenim de diferents comarques, des de la Marina Alta, La Safor, El Comtat, la Vall d'Albaida i la Costera.
Units per defensar el comerç local i impulsar una agricultura sostenible a través de cultius ecològics de temporada que respecten la naturalesa i la salut de les persones.
Recuperar varietats locals com una herència que ens han deixat els nostres avantpassats.
Fer possible una remuneracio justa per al llaurador, mijantçant una relació més directa amb el consumidor, evitant intermediaris.




Una caixeta de verdura en novembre





1 comentaris:

herboristeria herbasana ha dit...

En el curs de cuina ho pasarem super

Publica un comentari a l'entrada