divendres, 27 de març del 2015

Les primeres plantades per a l'estiu

Les primeres setmanes de març hem començat a plantar les tomaqueres i carabassetes.


Aquestes són les tomaqueres on farem dos barraques per encanyar.



Una vegada plantades, les tapem en mantes tèrmiques, per protegir-les del fred. Aquestes tres són rastreres.


Ací estem plantant les carabassetes. El plàstic negre ens ajudará en la brossa i a que la terra agafe la temperatura necessaria per al seu creixement.


Queden tapadetes per aguantar les nits encara fredes.

dilluns, 16 de febrer del 2015

Plantem més ceba

Hem plantat 3 cavallons de ceba tendra, uns 3.000 cebollins de planter de Xàtiva.


Preparant la terra per plantar les tomaqueres

Ja hem començat a preparar la terra per plantar les primeres tomaqueres a finals del mes de març.
Per deixar la terra ben solta i femada hem d'escampar el fem d'ovella en cabassos i després passar la mula.



diumenge, 15 de febrer del 2015

Protegint els encisams plantats

Els avisos de possibles gelades ens han fet tapar en manta térmica els ultims encisams plantats.
És massa el fred perquè les verdures cresquen conforme les hem planificat.



La senyal del ponent

El dia 30 de gener les senyals a l'eixida d' el sol eren evidents.


El roig d' el amanéixer ens va dur el potent ponent de tot el cap de setmana.

dissabte, 14 de febrer del 2015

Visita el diumenge 25 de gener. Presentació del SPG +BO

Hem gaudit de la primera visita de la Xarxa Llauradora per presentar el Sistema Participatiu de Garantia SPG +BO on clients, membres de la Xarxa, proveïdors, grups de consum i companys han avalat la nostra metodologia de treball.
El que és tracta és de fomentar una relació de confiança i proximitat entre el consumidor i el productor que aprofundisca en el coneixement en l'elaboració de l'aliment.
Podeu ampliar més informació dels objectius que preten el SPG +BO en l' enllaç que adjuntem:
http://www.verddeterra.com/altres/spg/spg+bo.html
i visitar la web de la Xarxa:
http://maistanet.com/xarxallauradora/


Ficàrem els cartells de la xarxa i l' informació de la visita.



Després d'una roda de presentació férem un tast de productes Verd de Terra i de la Xarxa.





Exposàrem el nostre treball i el funcionament de la Xarxa i el SPG +BO.




I se'ns va fer un matí molt agradable per a tots, grans i menuts. Gràcies per el vostre recolçament i participació.


divendres, 13 de febrer del 2015

Què fer amb la carabassa

Amb la carabassa de cacahuet podem fer crema, olleta…


Hem fet un potatge de carabassa amb creïlla i cigrons.
Es fa un sofregit de ceba i tomata, una creilla per persona i 4 o 5 trossos de carabassa per persona.