En la nostra tasca de mantindre llavors de varitetas locals i amb la col·laboració del centre Ivia de Carcaixent, a través del mestre Pep Roselló, hem plantat diferents varietats de tomata , albergínia i pimentons per veure com se adapten a la nostra terra i clima.
I any rere any mantenim les llavors pròpies d'açí. Podeu vereu-les en aquestes fotos com traguem la llavor de l'alficòs. Deixant granar els més rectes, traguent la llavor i solejant-la. Una vegada seca la guardem per al proper any.
diumenge, 9 d’agost del 2015
Acaba la primavera més càlida
Hola!! Com que anem molt endarrerides amb les actualitzacions del blog vos posem una entrada per posar-nos al dia. Per tant la data no correspon amb les noticies, però per les imatges i text podeu fer-vos una idea…
Primers dies d'estiu i el tomatar està carregat de tomates
També tenim les primeres albergínies.
Primers dies d'estiu i el tomatar està carregat de tomates
També tenim les primeres albergínies.
Enguany hem decidit plantar dacsa dolça.
En la nostra tasca de recuperar llavors autòctones hem tret la llavor de bleda verda.
divendres, 24 de juliol del 2015
El treball en aquest temps
Els cogombres estan ja per emparrar-los a les malles i hem col·locat les estaques.
Però tenim que continuar plantant!!
I hem provat els gantxos nous de la mula. Semblen que ens ajudaran a treballar millor la terra.
diumenge, 10 de maig del 2015
Projecte d'hivernacle
Estem intentant muntar un túnel d'hivernacle per protegir les collites.
És de segona ma, o de quinta!!
Ens està costant barbaritats, però l'acabarem, de segur que l'acabarem.
Així podem tindre assegurat algunes collites de pedregades i del sol intens d'estiu…
És de segona ma, o de quinta!!
Ens està costant barbaritats, però l'acabarem, de segur que l'acabarem.
Així podem tindre assegurat algunes collites de pedregades i del sol intens d'estiu…
dissabte, 9 de maig del 2015
Coca de col llombarda
Què fer amb la col llombarda?
Ade ha fet una coca i ha sigut tot un èxit.
Animeu-se!!
La col està sofregida a poc a poc en molts alls tendres. Jo fique la pasta al forn fins que quasi està feta, la trac i afegisc el sofregit en tres ous batuts perquè qualle dins del forn. I ens la vam menjar vist i no vist.
Ade ha fet una coca i ha sigut tot un èxit.
Animeu-se!!
La col està sofregida a poc a poc en molts alls tendres. Jo fique la pasta al forn fins que quasi està feta, la trac i afegisc el sofregit en tres ous batuts perquè qualle dins del forn. I ens la vam menjar vist i no vist.
I després de la pedregada...
L'hort continua avant, hem fet un tractament amb ortiga i cua de cavall.
L'ortiga farà enfortir les plantes afectades per la pedra i la cua de cavall protegís les ferides dels fongs.
I continuem el treball , llevant totes les cols ja collides i compostant-les
L'ortiga farà enfortir les plantes afectades per la pedra i la cua de cavall protegís les ferides dels fongs.
I continuem el treball , llevant totes les cols ja collides i compostant-les
divendres, 27 de març del 2015
La pedregada del dissabte
El dissabte 21 de març a les 14,30 vam patir una pedregada molt forta. Aquestes són algunes fotos per fer-vos una idea del que seran les properes collites.
L'entrada al camí de l'hort.
Els encisams, les faveres, els espinacs, les remolatxes, bledes i cols hores després i les que vegeu amb sol són als cap d'uns dies.
I les mantes que han protegit les tomateres.
Sí, el blanc que vegeu és pedra.
L'entrada al camí de l'hort.
Els encisams, les faveres, els espinacs, les remolatxes, bledes i cols hores després i les que vegeu amb sol són als cap d'uns dies.
Sí, el blanc que vegeu és pedra.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)